verzending binnen 1-3 werkdagen

gratis verzending vanaf €75,-

Waarom kiezen voor handgemaakte babykleding?

Waarom kiezen voor handgemaakte babykleding?

Hoe leuk is het dat handgemaakte baby- en kinderkleding niet door ieder kind gedragen wordt? Heel leuk dus! Handgemaakte kleding zorgt er voor dat het hip en uniek is. Naast dat handgemaakte kleding hip is, heeft het ook een goede en maatschappelijke insteek. Al onze handgemaakte baby- en kinderkleding wordt in Nederland geproduceerd. Dit geldt zowel voor ons eigen merk als voor kleding van andere merken die wij verkopen. Dit wordt gemaakt door of mijzelf, of door een atelier met professionele coupeuses. Hier komen dus absoluut geen kinderhandjes aan te pas. Daarnaast steun je ook een kleine ondernemer, die met veel liefde zijn of haar talent in zet voor het maken van kinderkleding.

De stoffen van handgemaakte babykleding worden met veel zorg uitgezocht. Naast dat het vaak gaat om hippe en modieuze prints, wordt er ook veel aandacht geschonken aan de stoffen. Vaak wordt handgemaakte baby- en kinderkleding gemaakt door stoffen met het OEKOTEX label. Dit staat voor ecologische materialen, zonder schadelijke stoffen hierin verwerkt. Daarmee dus ook goed voor de tere en gevoelige kinderhuidjes. Je zult daarmee ook merken dat de stof, en dus de bestelling, zeker de (meestal) iets hogere verkoopprijs meer dan waard is . Je wilt toch alleen het beste voor je kleintje? Zo ben je altijd verzekerd van goede kwaliteit, goed voor de huid van je mini en goed voor het milieu!

De voordelen van handgemaakte kleding op een rij:

  • Ambachtelijk handgemaakt
  • Duurzame kwaliteit
  • Hip en anders
  • Geproduceerd in Nederland

Een nadeel van handgemaakte baby- en kinderkleding? Laten we eerlijk zijn, die is er natuurlijk ook. Doordat de productie langzamer gaat bestaat er een kans dat je wat langer op je item moet wachten. Uiteraard doet iedereen zijn best om zo snel mogelijk te leveren, maar dit kan niet altijd. Maar hé, dan heb je wel iets unieks 😉

Bekijk onze handgemaakte items